Helyezze jogvédelem alá saját termékét, szolgáltatását

2013. Május 28.

A védjegy egy grafikailag ábrázolható megjelölés, amely alkalmas arra, hogy valamely árut, vagy szolgáltatást megkülönböztessen mások áruitól vagy szolgáltatásaitól. Védjegyoltalomban részesülő megjelölés lehet különösen:
a) szó, szóösszetétel, beleértve a személyneveket és a jelmondatokat;
b) betű, szám;
c) ábra, kép;
d) sík- vagy térbeli alakzat, beleértve az áru vagy a csomagolás formáját;
e) szín, színösszetétel, fényjel, hologram;
f) hang; valamint
g) az a)-f) pontokban felsorolt egyes megjelölések összetétele.

(A részletes szabályokat a védjegyek és a földrajzi árujelzők oltalmáról 1997. évi XI. törvény tartalmazza.) Mi az értelme az védjegynek? Hát a megkülönböztetés – tehát reklám-marketing értéke van. Másfelől az önvédelem, a saját termékek, szolgáltatások védelme - amely az adott esetben súlyosabb érv is lehet a védjegy megszerzése mellett. Lehet, hogy jön valaki – versenytárs, és a saját védjegyére hivatkozva akarja korlátozni a saját cég értékesítési (reklám, marketing) vagy szolgáltatásnyújtási tevékenységét.

Javaslat: gondolja át, hogy saját termékének, szolgáltatásának megkülönböztető jegyét egy egyedi ábrázolásban is kifejezze – és így is védje.

Szerző: Dr. Szabó Tibor

Ügyvéd, adószakértő, szakterülete az adó, gazdasági jog és a gazdasági büntetőjog. Az ország legjobb adójogászainak egyike. Az üzlet és a jog kérdéseivel nem csak a gyakorlatban foglalkozik, több sikerkönyv szerzője is:
Vagyongyarapodás és adóellenőrzés. Hogyan bizonyítsuk be vagyonunk adózott forrását? (2007)
A cégmenedzselés kézikönyve (2011)
Ha az olvasó úgy érezné, hogy az egyes írásokban adótrükkökre és jogi kiskapukra lelt – a szerző ezt cáfolja: csak leírta a szabályokat.
Honlapja: www.drszabotibor.hu

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Velocon Kft. logo

Velocon Kft.

Szigetszentmiklós

Könyvelőirodánk elsősorban mikro-, kis-, és középvállalkozások pénzügyi, számviteli tevékenységét végzi, könyvelői felelősség biztosítás mellett.

Bízza ránk könyvelését, pénzügyeit és mi garantáljuk a precíz, pontos munkavégzést, magasan képzett szakembereket, ügyfélorientált kapcsolattartást!

Nálunk nem az ügyfél van értünk, hanem mi vagyunk az ügyfelekért!

Könyvelési anyagért igény szerint házhoz megyünk vagy ügyfelünknél kihelyezett kollégánk a helyszínen is végez munkát.

Pontos Kontír Bt logo

Pontos Kontír Bt

Demecser

Regisztrált mérlegképes könyvelőként és közgazdászként tapasztalom, hogy a vállalkozások és vállalkozók milyen nehéz helyzetben vannak, ha vállalkozást vezetnek. Közel 30 éves tapasztalattal a hátam mögött ebben segítek teljes körű szolgáltatásaimmal számukra.
Ha szüksége van adózási tanácsra, vállalkozást indítana, vagy beruházást tervez... Segítünk megvalósítani terveit.

Számadó-Consulting Kft logo

Számadó-Consulting Kft

Debrecen

A Számadó Consulting Kft 2009-ben alakult, azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben és a lehető legmagasabb minőségben ki tudja elégíteni a hazai és külföldi vállalkozások és természetes személyek gazdasági, tanácsadási szolgáltatások iránti igényeit.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó