A The Riverside Company szerint érdemes befektetni a régióban

2013. Június 12. 10:11

A középvállalati szegmensre fókuszáló The Riverside Company (Riverside) szerint a közép-kelet-európai régióban folyamatosan vannak jó befektetési lehetőségek, viszont az egyes országok között óriásiak az eltérések - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a cseh piacot ígéretesnek, a lengyelt meglehetősen drágának, míg a magyar piacot bonyolultnak tartják. Mindennek ellenére folyamatosan figyelik az üzleti környezetet, és úgy vélik, a következő 3-5 éves periódusban minden adott egy kedvező magyar vagy régiós befektetésekre.

A magyar cégek közül azok lehetnek a befutók, amelyek a nemzetközi versenyben is megállják a helyüket, ugyanis a belső piac kicsi, és a növekedési lehetőségek is korlátozottak - véli Szigethy Béla, a társaság alapítója és társ-vezérigazgatója.

A Riverside szerint egyre nagyobb a verseny az alapok felállítását megelőző forrásgyűjtésnél, a jó cégekért pedig általában szintén nagy verseny alakul ki. Így a potenciálisan szóba jöhető cégek árazása nagyon magas, a vállalatok komoly elvárásokat támasztanak: egyértelműen az eladók diktálnak.

A Riverside régiós szakértői folyamatosan monitorozzák a közép-kelet-európai régiót, és úgy vélik, Magyarországon, valamint a régióban is számos olyan cég van, amely a befektetési kritériumaik szerint megfelelő lenne.

Magyarország ugyanakkor kicsi, így egy befektető számára nagyon fontos, hogy a célvállalat képes legyen nemzetközi színtéren is helytállni. Csak nagyon kevés olyan jó növekedési lehetőséggel bíró cég van, amely tisztán a magyar piac kiszolgálásával tud sikereket elérni - összegezte Szigethy Béla.

A Riverside a régióban már több mint 12 vállalatba fektetett be, jelenleg 3 aktív befektetésük van: a gyógyászati segédeszközöket gyártó és értékesítő magyar Diatron, az állateledelgyártó török Tropikal és a cseh katonakiképzőszoftver-fejlesztő Bohemia Interactive Simulations - tudatja a közlemény.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Ökrös Erika/Patent Mérleg Kft logo

Ökrös Erika/Patent Mérleg Kft

Gyömrő

Kisvállalkozások válláról veszem le a könyvelés és adózás terheit. 20 éve állok tűzfalként a NAV (lánykori nevén APEH) és az ügyfeleim között.
Ügyfeleink elsősorban: kis és nagykereskedők (online és offline egyaránt), oktatási cégek, gyártó cégek, szolgáltató cégek, rendezvényszervezők, non-profit szervezetek.

Könyvesiné Nagy Enikő logo

Könyvesiné Nagy Enikő

Őrbottyán

Könyvelő irodánk könyvviteli szolgáltatás, bérszámfejtés, pénzügyi tanácsadás, valamint teljes körű adminisztrációs feladatok ellátását végzi. Adószakértői, Könyvvizsgálói, Ügyvédi közreműködéssel dolgozunk.

Szolgáltatásaink:
- Főkönyvi nyilvántartások vezetése (könyvelés)
- Tb ügyintézés, Bérszámfejtés
- Számviteli információs rendszer kialakítása, aktualizálása
- Cégeljárás (bejegyzés, módosítás, átalakulás, megszűnés)
- Tanácsadás (adó, jogi, vállalkozói)
- Hatóságok előtti képviselet

BAMOSZ Kft logo

BAMOSZ Kft

Pécs

Bizonytalan vagy, nem tudsz dönteni?
Térj be hozzánk, és mi megmondjuk, hogy mi a neked való vállalkozás! Segítünk a cég létrehozásában, gazdálkodásában, fejlődésében! Navigáljuk együtt a jövődet!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu